EU vil stoppe aftaler med Rusland

Ifølge de nuværende aftaler betaler hvert enkelt flyselskab – for eksempel SAS – hvert år en afgift for overflyvning af Sibirien til Aeroflot, skriver business.dk.

Men nu beder EU-Kommissionen om, at Danmark, Belgien, Italien, Luxembourg, Holland, Sverige og Storbritannien opgiver de individuelle aftaler, fordi kommissionen finder dem konkurrenceforvridende og i strid med EUs regler.

Det er indtil nu ikke lykkedes for EU-Kommissionen at få Rusland til at indføre ens regler for alle. Derfor henvender man sig nu til medlemslandene for at sikre fælles regler ad den vej.

”De nuværende aftaler med Rusland er gammeldags, og det er logisk, at EU-Kommissionen vil forsøge at modernisere dem”, siger Hans Ollongren, ansvarlig for luftfartpolitiske spørgsmål hos SAS, som årligt betaler 85 millioner kroner for at overflyve Sibirien 14 gange ugentligt.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.