Europæiske flytter alarmcentral til Spanien

Dan Kjølhede Laursen.

Dan Kjølhede Laursen.

FORSIKRING: Næste år etablerer Europæiske (ERV) alarmcentral i Madrid i samarbejde med Euro-Centers kontor. I praksis betyder det udlicitering fra København, og nogle af de ansatte får tilbud om at flytte med til danskernes mest populære ferieland.

Det er tale om effektivisering og kvalitetsløft, når Europæiske selv skal beskrive beslutningen om at nedlægge alarmcentralen i København og flytte til Madrid.

Læger og sygeplejersker vil fortsat være tilknyttet firmaet i København i den udstrækning, der er brug for forhåndsgodkendelser, men staben i alarmcentralen på 12-14 ansatte flytter til Madrid om et års tid. Eller får tilbud om at rejse med.

”Det er vigtigt at slå fast, at der ikke sker nogen forringelse for vore kunder. Tværtimod,” siger salgs- og marketingdirektør Dan Kjølhede Laursen til standby.dk.

”Aftalen betyder et kvalitetsløft af den måde, der i dag leveres assistanceydelser i et samarbejde med Euro-Centrets kontor i Madrid. Der vil være dansktalende personale døgnet rundt til at servicere vore kunder. Der vil blive ansat danskere i Madrid, og der bor rigtigt mange kvalificerede. Der er et beredskab af speciallæger, psykologer og sygeplejersker,” fortsætter han.

”Euro-Center er et naturligt valg for os. Vi har et indgående kendskab til deres forretning, som har skandinaviske medarbejdere, taler de lokale sprog og kender sygehusvæsenet og retssystemer, hvor vores kunder rejser hen,” siger underdirektør Dan Landt i en kommentar.

For udenforstående ligner det både en udlicitering og en besparelse, men sådan opfatter man det ikke i Europæiskes direktion i København. Servicegraden vil få endnu en tand opefter, lover man.

Men der forsvinder arbejdspladser i København!