REJSEFORSIKRING: God forbrugervejledning om, hvor man er med sin forsikring, hvis det værste skulle ske. For eksempel sygdom og indlæggelse på hospital.
Rejsearrangørerne i Danmark gør alt hvad de kan for at sikre danskernes sommerferie i Grækenland, et af toprejsemålene til udlandet. Det samme gør man på de græske øer. De vil for alt i verden ikke miste deres tusindvis af danske stamgæster.
Hvad der sker med Grækenlands økonomi er fortsat helt umuligt at spå om. De mest optimistiske tror på en positiv afklaring efter den græske afstemning på søndag. Det har de gjort mange gange før.
Europæiske ERV har udsendt en udmærket forbrugerorientering om ”hvad nu hvis”. Altså det værste skulle ske. Det er især forholdene omkring eventuel sygdom, der påkalder sig opmærksomheden. Og igen forholdet omkring det blå kort.
”Det er desværre ikke sikkert, at Grækenland kan garantere den offentlige lægebehandling, hvis landet er statsbankerot. Derfor anbefaler vi, at der tegnes en rejseforsikring, så man i stedet kan få behandling på et privat hospital. Den dækker nemlig om der er statsbankerot eller ej,” siger direktør Dan Kjølhede Laursen.
Hvordan kan I garantere, at privathospitalet fungerer. Måske de også mangler læger, sygeplejersker og medicin?
”Da har vi en behandlingsforpligtelse, vil vi gøre alt for at vores kunder bliver ordentligt behandlet, hvis de bliver syge i udlandet. Det vil sige, at vi skal bringe dem til nærmest egnede hospital i et andet land, eller sandsynligvis hjem til Danmark – såfremt behandlingen svigter i udlandet.”
Har I indtil nu haft nogen problemer i læge- eller hospitalssektoren i Grækenland, eller unormale beretninger om tyveri fx af kontanter?
”Nej, vi har heldigvis ikke oplevet problemer med behandlingsforløb i Grækenland – ej heller har vi oplevet skader ud over det normale niveau – højsæsonen taget i betragtning. Men vi følger udviklingen meget tæt – både fra København og fra vores lokale Euro-Center.”