Færgepassagerer får nye rettigheder

Rejsende, der benytter passagerfærger som transportmiddel får nu samme vilkår som fly- og togrejsende. Det sker via EU, der er på vej med et nyt regelsæt, som blandt andet giver passagererne økonomisk kompensation i tilfælde af forsinkelser, skriver Business.dk.

 

Desuden får de rejsende adgang til at klage, ligesom færgerederierne forpligtes til at give bevægelseshæmmede samme adgang til transport som øvrige passagerer.

 

Direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, vurderer at de nye regler er positive for sektoren: – Skibspassagerer overalt i EU er nu på vej til at få lige rettigheder. Det gælder ikke mindst for bevægelseshæmmede, der skal have den assistance, der er nødvendig for at kunne rejse som andre passagerer, siger han.

Skrevet af Webredaktionen

Færgepassagerer får nye rettigheder

Men EU vil bringe loven på niveau med reglerne om flypassagerer, der bliver afvist på fly. Omlægningerne skal træde i kraft indenfor to år.

 

Hvis ændringerne vedtages betyder det, at færgepassagerer bliver berettiget til refusion eller ny forbindelse i tilfælde af aflysning eller af forsinkelse od over 90 minutter plus en kompensation på mellem 25% og 50% af billetprisen. Yderligere vil de være berettiget til måltider og overnatning for op til 80 Euro pr. nat indtil tre nætter.

 

Desuden skal færgerederierne yde gratis assistance til handicappede og kompensere ethvert tab eller skade på deres handicap-udstyr.

Det er også hensigten at indføre lignende ordninger for rejsende med bus.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.