Færgeruter samarbejder

Formålet er en forbedret service og adgang til flere afgange for kunderne på overfarten mellem Helsingør og Helsingborg, hvilket skal imødegå den stigende konkurrence fra  Øresundsbron.

 

”Den forbedrede service betyder, at vi koordinerer afgangene så vi får en afgang hvert kvarter fra fælles kajanlæg i Helsingborg og Helsingør. Det indebærer, at der altid ligger en færge i hver havn. Vi vil gøre det enklere for kunderne og skaber synergieffekter, der øger vores konkurrenceevne overfor Øresundsbron”, siger Fredrik Lantz, area director for Stena Line og  bestyrelsesformand i HH Ferries.

 

Siden Øresundsbron åbnede, er mere trafik flyttet fra HH-forbindelsen til broen. Øresundsbron har i dag en markedsandel på ca 80 procent af personbiltrafikken mellem Danmark og Sverige og de senere år er Øresundsbrons markedsandel steget på fragtsiden.

 

Færge-integrationen udvikles i etapper og starter 1. september. I efteråret er det planlagt, at de første aktiviteter skal gennemføres og fra 1. september 2010 bliver billetkøb, check-in og kajanlæg et fælles anliggende.

Skrevet af Flemming Juul