Færre gæster, stigende omsætning

Gæsterne brugte flere penge i Tivoli i første kvartal, så selv med færre gæster steg omsætningen og det gavnede resultatet. Det viser Tivolis regnskab for første kvartal, der sluttede 30. juni.
1.238.000 gæster gik gennem tælleapparaterne i de tre måneder mod 1.302.000 sidste år. Det hænger blandt andet sammen med, at sæsonen begyndte fire dage senere end sidste år. Men selv om færre gik i Tivoli, så steg omsætningen med syv procent fra i fjor til 218,8 mio.kr. 
Tivolikoncernens resultat før skat blev i første kvartal 2008/09 et overskud på 45,1 mio. kr. mod 35,8 mio.kr. i samme periode sidste år, svarende til en stigning på 26 pct. På bundlinien kan aktionærerne glæde sig over et overskud på 33,3 mio. kr. mod 25,8 mio. kr. sidste år. 
Stigningen i omsætningen kan også henføres til indtægter på egenproducerede shows. For hele 2008/09 fastholder Tivoli forventningerne om en omsætning i størrelsesordenen 610-630 mio. kr. samt et resultat før skat i niveauet 40 – 50 mio. kr.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.