Færre turister i Sverige

Overnatningerne fra udlandet faldt totalt med 2,8%. Samtidig steg antallet af besøgende fra fjerne lande med 6,9% og overnatningsindtægterne med 1,6%, skriver Tillväxtverket.

 

Overnatningerne fra Tyskland faldt med 5,6%. Antallet fra Danmark og Holland med 9,5 respektive 10,9%. Totalt reduceredes tallet fra det europæiske marked med 7,1%. Vækst fra både Norge (1,8%) og Finland (2,3%) bidrog til at overnatningerne fra Norden lå på samme niveau som sidste år.

 

Lyspunkterne stod gæsterne fra fjerne lande for. Det var især fra USA med et plus på 10,9%, Kina med et plus på 15,9% og øvrige Asien med et plus på 33,6%.

 

Selv om det totale volumen faldt, så fortsatte indtægterne på hoteller, feriebyer og vandrerhjem med at stige til i alt 5,4 milliarder svenske kroner.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.