Maersk får codeshare til USA

Maersk Air har igen lavet en ny codeshare-aftale – denne gang med amerikanske Continental Airlines.Samarbejdet, der begynder til februar, gælder Maersk Airs rute fra København til London Gatwick samt selskabets ruter fra Billund til såvel Gatwick som Amsterdam. Fra Amsterdam og Gatwick flyver Continental til sine tre amerikanske hovedlufthavne, New York (Newark), Houston og Cleveland.Maersk Air har tre daglige flyvninger mellem København og London/Gatwick samt et tilsvarende antal fra Billund til Amsterdam og Gatwick.
Aftalen betyder, at passagererne blot skal checke ind en gang til disse flyvninger, hvorved man får både sæde(r) og boardingkort til slutdestinationen – ligeledes checkes bagagen direkte igennem.Kommerciel chef i Maersk Air, Keld Mosgaard Christensen: “Vi har behov for en partner på det vigtige amerikanske marked, og er meget glade for det nye samarbejde med Continental, der er blandt verdens førende flyselskaber. Samtidig styrkes vi med codeshare-samarbejdet; disse kan give op til 30% af passagererne på en flyvning, afhængig af destinationen.”Continental Airlines, verdens syvende største flyselskab med 42.000 ansatte og over 2.200 daglige afgange, flyver sine ca. 41 millioner årlige passagerer til 127 indenrigsdestinationer i USA samt 96 udenfor USA, alene i Europa og Mellemøsten flyver Continental 168 gange om ugen til 17 destinationer i 11 lande.
Blandt Continentals europæiske partnere er KLM, TAP og Virgin Atlantic.Continental har egen General Sales Agent i Danmark, nemlig Gateways, som nu skal til at være synlig i Danmark og Island.

Skrevet af