Fredning kan bremse opførelse af Tivolitårn

Tivolis planer om et hoteltårn vakler. En fredningssag om H.C. Andersen Slottet, som skal rives ned for at give plads til det omstridte tårn, vil inden for kort tid blive indledt, bekræfter Tivoli i en pressemeddelelse.
På sit møde i torsdags indstillede Det Særlige Bygningssyn under Kulturarvsstyrelsen den forreste del af slottet til fredning, mens resten af bygningen blev vurderet som bevaringsværdig.
Tivoli oplyser, at det ikke som normalt er Kulturarvsstyrelsen, der har foreslået at indstille bygningen til fredning, men Foreningen By og Land, der som den eneste forening har en lovfæstet ret til at få sine forslag til fredninger forelagt bygningssynet.
Hoteltårnet, der er tegnet af den anerkendte arkitekt Norman Foster, skal efter planen placeres i den del af haven, som ligger over for Rådhuspladsen. Efter en offentlig høringsperiode træffer Kulturarvsstyrelsen den endelige afgørelse om fredning. En afgørelse, der efterfølgende kan ankes til kulturminister Brian Mikkelsen (K).
Nyheden om bygningssynets indstilling kom bag på Lars Liebst, Tivolis administrerende direktør.
Projektet blev præsenteret i slutningen af 2006, og det over 100 meter høje tårn skal rumme dels hotel, dels et antal ejerlejligheder.
Reaktionerne på projektet har været blandede.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.