Delta Air Lines genåbner på København

En fejl i indbydelse fra Københavns Lufthavn til pressemødet i dag, torsdag, i lufthavnen åbnede i går for spekulationer på mange flyselskaber, primært Continental samt American.

Københavns Lufthavn skrev nemlig, at det var et flyselskab som ikke før havde fløjet på København.

Men det gjorde Delta fra 1991 indtil 1998, hvor det fløj fra København til New York, herefter rykkede det til Stockholm, men trak sig ud efter 11. september 2001.Deltas hjemmeside bekræfter nyheden om den nye rute fra Atlanta til København – DL 68 letter første gang 1. maj kl. 18 og ankommer næste morgen kl. 9 til København. Det returnerer som DL 69 kl. 11 om formiddagen og lander kl. 14.55 lokal tid i Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport.

Atlanta er bl.a. hovedkvarter for Delta, CNN, Coca-Cola og Worldspan.“København er et center for handel i Skandinavien og Nordeuropa samt en travl krydstogthavn. Deltas nye non-stop rute til den danske hovedstad giver foreløbig Delta 17 daglige non-stop destinationer i Europa,” siger Jorge Fernandez, Deltas vicepræsident for Internationale flyvninger.”Den nye rute mellem København og Atlanta er den første mellem Skandinavien og USA’s sydstater. Et stigende antal amerikanere besøger København ligesom et stigende antal skandinaver rejser til USA. Med den nye rute åbner nye muligheder og flere opmuntres til at rejse over Atlanten,” siger Københavns Lufthavns adm. direktør, Niels Boserup, i pressemeddelelsen på Deltas hjemmeside.Det oplyses ikke, om Delta, som i ”gamle dage” vil bruge Boeing 767, eller den nyere og større Boeing 777 på København – selskabet har ikke Boeing 747’ere. I hvert fald vil flyet tilbyde Deltas business class, BusinessElite.

Delta repræsenteres i Danmark af GSA’en TMS.Delta Air Lines er ifølge egne oplysninger verdens næststørste flyselskab, målt i passagerer, og største amerikanske flyselskab over Atlanten. Hartsfield-lufthavnen i Atlanta, opkaldt efter en tidligere borgmester, havde sidste år 83 mio. passagerer – Københavns Lufthavn havde 19 mio.Delta har med datterselskaber og partnere i bl.a. Skyteam-alliancen daglige flyvninger til 502 destinationer i 88 lande.Københavns Lufthavn har som eneste store nordeuropæiske lufthavn ikke noget amerikansk flyselskab.

Ruten til Atlanta generer ikke SAS direkte – SAS flyver kun til Washington DC, Newark ved New York, Chicago og Seattle. Deltas Skyteam-partner, Air France, betjener allerede Atlanta; det samme gør Lufthansa fra Star og British Airways fra Oneworld.Også Continental, der som Delta er i Skyteam, er ifølge Take Offs oplysninger klart interesseret i at komme til København. Om en mulig rute fra fx Newark til København bliver til noget, efter nyheden om Delta, vil den kommende tid vise.HB


Skrevet af