Midtjysk turisme skal skabe nye jobs

Turismen i den midtjyske region kan blive en af de fremtidige store jobskabere, og derfor skal der satses yderligere på den. Det fastslår Horesta-formanden i Ringkøbing Amt, Peter Madsen. ”Jo flere senge eller ferieboliger, der lejes ud, jo flere medarbejdere er der behov for til rengøring,” siger Peter Madsen som eksempel på turismens jobskabende funktion. Derfor peger han på, at det offentlige skal prioritere turismen højere. Peter Madsens holdning understøttes af beregninger fra de danske turisme-organisationer, som viser, at der kan skabes 10.000-15.000 nye jobs i sektoren i de kommende år.
Et yderligere incitament til at satse på turismen er beregninger fra de danske turismeorganisationer, som viser, at turismen gavner statskassen: Hver gang der omsættes for 1 kr. i sektoren, ender hele 37 øre i statskassen, som ikke bruger mange udgifter på turisterne.
(Børsen, 8/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.