DSB sætter turbo på krydstogter

Det bliver fra førstesal på Roskilde Station, at DSB Rejsebureau Cruise med fire medarbejdere skal sparke meget mere liv i salget af krydstogrejser.Bureauleder for DSB Cruise bliver Thomas Arendal Jensen. De tre øvrige medarbejdere i DSB Cruise er krydstogteksperter og hentet fra andre DSB-rejsebureauer.

Thomas Arendal har tidligere været leder i DSB Rejsebureau Roskilde – og senest chef for DSB Tours, DSB Rejsebureaus turoperatører. DSB Cruise får også en salgsskranke i DSB Rejsebureau nye kontor på Hovedbanegården i København.”Vi åbner DSB Rejsebureau Cruise 2. januar; og faktisk er to af medarbejderne på krydstogt i disse dage,” siger Thomas Arendal, hvis mål er, at DSB Cruise indenfor de næste år skal blive blandt landets tre største sælgere af krydstogter.Krydstogterne skal ikke kun sælges af besætningen hos DSB Cruise; er de f.eks. optaget på telefonen – eller på studietur på bølgerne – sender rejsebureauets telefonsystem kunden videre til en anden medarbejder, som også har ekspertise i krydstogter.I alt har DSB Rejsebureau som landets største kæde 21 salgssteder.Årligt sender DSB Rejsebureau ca. 150.000 gæster af sted – lidt over halvdelen med tog til f.eks. Nordeuropa. I alt omsætter DSB Rejsebureau for omkring 450 mio. kr. om året.”Vi har i mange år været agent for bl.a. norske Hurtigruten og sejladser på den svenske Gøta-kanal, men også solgt mange andre krydstogter. Lidt over 5 % af omsætning i DSB Rejsebureau kommer fra krydstogter, men det tal er vi ikke ”tilfredse” med, vi er stensikre på at vi kan det vokse få det til at vokse til ca. ti procent af vores samlede omsætning,” siger Thomas Arendal til Take Off.

Gennem 13 ombyggede han DSB Rejsebureau i Roskilde fra en omsætning på 0 kr. om året til nu 25 mio. kr. Samtidig har han erfaring fra DSB Rejsebureaus turoperatørvirksomhed, DSB Tours, fra rejsebureauets online-afdeling samt markedsføring.Mens MSC Cruises og Royal Caribbean i dag er største leverandør af krydstogter til DSB Rejsebureaus kunder, vil DSB Cruise nu intensiverer arbejdet med at få aftaler med flere krydstogtrederier og samtidig markedsføre krydstogtområdet overfor potentielle kunder.HB

Skrevet af