Norsk Havarikommission kritiserer sikkerhedsbrist


Havarikommissionens rapport vedrører en sikkerhedslanding med et af selskabets Dash 8 fly i 2004, efter en motorbrand i luften. Flyet landede i Sandefjord, og ingen passagerer kom noget til ved sikkerhedslandingen.

Ifølge rapporten roses selskabets piloter for snarådig og korrekt opførsel, mens samtidig kritiseres Widerøe for at have undladt en kvalitetskontrol af flyets motorer. Irølge Jyllands-Posten skyldes den manglende kontrol, at et IT-system var under udskiftning, og derfor var kvalitetssystemet, der skulle analysere flytypens motordrift, ikke funktionsdygtigt.

Havarikommissionen understreger dog, at svigtet i det pågældende kvalitetsssystem ikke havde noget med motorbranden at gøre, og Widerøe iværksatte selv en hurtigtarbejdende gruppe, der fik bragt orden i forholdene, længe inden Havarikommissionens kritik blev offentliggjort.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.