Fængselsdom for at ’kramme’ i bil

Foto: SOS International.

En 33-årig fransk mand og en 44-årig tunesisk kvinde er ved en appeldomstol i Tunesiens hovedstad, Tunis, idømt fængsel for at opføre sig uanstændigt i offentligheden.

De blev stoppet af politiet i en forstad til Tunis 1. oktober. Selv hævder de, at de blot krammede, mens politiet påstår, at de var nøgne og i gang med en seksuel handling.

Efter massiv kritik på sociale medier og i pressen fik parret ved appeldomstolen en mildere straf end ved en domstol den 4. oktober. Manden er idømt fire måneders fængsel for uanstændig opførsel og for at nægte at adlyde politiet. Kvinden har fået to måneders fængsel for uanstændighed. Oprindeligt lød straffen til manden på fire en halv måneds fængsel, mens kvinden i første omgang fik tre måneders fængsel.

Den franske mand har bekræftet over for en dommer, at han forsøgte at filme betjentene for efterfølgende at kunne klage over deres opførsel.

Flere end ti forsvarsadvokater har argumenteret for frifindelse. De fleste af advokaterne har arbejdet gratis på sagen, som har vakt vrede i Tunesien over politiets opførsel. Forsvaret har desuden påpeget talrige mangler i sagen. Blandt andet afhøringer på arabisk, som franskmanden ikke forstår.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.