DanCenter kan via sit nye samarbejde med Vert, den største færøske ferieboligudlejer, tilbyde flere hundrede ferieboliger til udlejning på Færøerne. Foto: Vert.

Færøerne: Øget fokus på udlejning af ferieboliger

Der er stor stigning i Airbnb-udlejning på Færøerne. Nu vil ferieboligudlejeren DanCenter også ind på en del af dette marked. Det sker ved at investere i øgruppens største ferieboligudlejer.

Det indisk-ejede ferieboligbureau DanCenter, der i forvejen udlejer over 12.000 feriehuse i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland, investerer næsten én million kroner i den største færøske ferieboligudlejer, Vert (det færøske ord for “vært”)

Det skriver DanCenter i en pressemeddelelse og tilføjer, at Vert i løbet af i år vil tilføje yderlige 200 flere ferieboliger på Færøerne. Det er en fordobling af antal færøske ferieboliger, oplyses det.

Samarbejdet mellem DanCenter og Vert vil styrke turismen på Færøerne og derudover vil partnerskabet også bidrage til at positionere Færøerne som destinationer for rejsende, der søger unikke naturoplevelser. Det sker ved at tiltrække ferieboliglejere via DanCenters internationale netværk.

Vert blev grundlagt i 2018 af Tróndur Kollsker under navnet Ognartænastan, og ejes i dag af fem færøske ejere. Tróndur Kollsker siger i pressemeddelelsen om det nye samarbejde med DanCenter: ”Vert er i gang med at ekspandere og innovere, og partnerskabet med DanCenter markerer starten på et nyt kapitel i udviklingen af færøsk turisme.”

Indiens ambassadør: ”Et betydningsfuldt skridt for turismeøkonomien på Færøerne”
DanCenter er ejet af det indiske OYO Vacation Homes, og den færøske investering kom efter, at den indiske ambassadør i Danmark, Pooja Kapur, besøgte Færøerne sammen med en delegation af indiske virksomhedsledere.

Ambassadøren siger i pressemeddelelsen: “Samarbejdet mellem OYO’s DanCenter og Vert markerer et betydningsfuldt skridt for turismeøkonomien på Færøerne. Partnerskabet åbner desuden muligheder for forretningsudvikling på tværs af grænser, og letter vidensdeling og kulturel udveksling mellem de to lande.

Det bidrager ikke kun til væksten i turismesektoren på Færøerne, men fremmer også dybere økonomisk integration og samarbejde mellem Danmark og Indien,” siger ambassadøren.

Airbnb-eksplosion
Færøerne er endnu ikke tilbage til de internationale besøgstal fra 2019, året før pandemien. Det år havde Færøerne omkring 140.000 ankomster, de omkring 50.000 var krydstogtturister, der typisk kun er i for eksempel Torshavn i nogle timer.

Turisterne overnatter blandt andet på de færøske hoteller, samlet har Færøerne kun omkring 800 hotelværelser, hovedparten i og ved Torshavn, herunder Rigsfællesskabets eneste Hilton-hotel.

Guðrið (Guri) Højgaard, administrerende direktør for Færøernes turistråd, Visit Faroe Islands, sagde sidste år til Standby.dk, at mens der ikke er mange planer om nye hoteller på Færøerne, ”har vi til gengæld set en eksplosion i Airbnb på Færøerne. Der er mindst dobbelt så mange værelser til udlejning via Airbnb, som der er hotelværelser,” sagde hun.

Færøerne er ikke kun leisure-turister, der navnlig besøger øgruppen i sommerhalvåret. Vi fokuserer også meget på MICE (Meetings, Incentives, Conferences og Events), navnlig i vinterhalvåret – totalt er nok 20-25 procent af vores totale antal udenlandske gæster MICE-turister, vurderede turistchefen og tilføjede:

”Men Færøerne er også god til short break-rejser, forlængede weekender. Mange kommer for at få god mad, for shopping, kunst og kultur. Vi har for eksempel mange københavnere og turister fra andre europæiske storbyer der kommer til Torshavn uden at være adventure-typer, der skal klatre i fjeldene.”

 

Relaterede artikler:

Alle færinger kunne bidrage til ny turismestrategi

Færøernes største hotel i samarbejde med Stordalen

Investerer 350 millioner kroner: DanCenter vil være dobbelt så stor