Hotel Føroyar - med det grønne tag bag hesten - ligger med flot udsigt til Færøernes hovedstad. PR-foto: Santa Magaldi.

Færøernes største hotel i samarbejde med Stordalen

Hotel Føroyar er Færøernes største hotel. Nu bliver det del af Nordic Hotels i Petter Stordalen-ejede Strawberry Group. “Færøerne har for få gæster fra Sverige og Norge,” siger hoteldirektøren.

Med sine 200 værelser er Hotel Føroyar ved Torshavn det største hotel på Færøerne. Men pressemeddelelsen fra Nordic Hotels & Resorts, om det forestående samarbejde med start til maj, var uklar om koblingen mellem Hotel Føroyar og Nordic Hotels & Resorts.

Men Johannes Jensen, medejer af blandt andet Hotel Føroyar, siger til Standby.dk, at Nordic Hotels & Resorts, hverken har købt hotellet eller skal drive det – der er udelukkende tale om et blandt andet salgssamarbejde.

”Vi bliver et af 41 fritstående stand alone-hoteller i Nordic Hotels & Resorts. Der kommer ikke noget ekstra navn på hotellet, og vi skal ikke betale for store franchiseløsninger. Med det kommende samarbejde med Nordic Hotels & Resorts bliver vi del af en større distribution med ikke kun salgssamarbejde, men også om IT og support.

Samarbejdet er en manøvre, hvor vi håber på mere salg gennem vores egne kanaler. Vi bliver del af en større familie,” siger Johannes Jensen og tilføjer: ”Færøerne har for få gæster fra Sverige og Norge. Dem ønsker vi flere af, det er en af årsagerne til samarbejdet med Nordic Hotels & Resorts.”

Stordalen er medejer
Nordic Choice Hotels, der sidste forår skiftede navn til Strawberry, ejes af Petter Stordalen, der blandt andet også har 40 procent af Nordic Leisure Travel Group med for eksempel Spies og Sunclass Airlines.

Selve hoteldelen af Strawberry består af over 225 hoteller i Norden; varemærkerne tæller Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection Hotel.

Hertil kommer 40 såkaldte enkeltstående hoteller udenfor kategori, for eksempel Villa Copenhagen i København og Copenhagen Admiral Hotel – samt altså fra maj i år også Hotel Føroyar.

I pressemeddelelsen fra Nordic Hotels & Resorts står der, at Hotel Føroyar bliver ”medlemshotel i Nordic Hotels & Resorts portefølje af unikke destinationshoteller. Samarbejdet er led i Nordic Hotels & Resorts store ekspansionsrejse på det nordiske hotelmarked.”

Perfekt til vores portefølje
Færøerne er et spændende rejsemål – bare to timers flyvning fra København. Hotel Føroyar er et resort på en af verdens smukkeste destinationer – det bliver et perfekt supplement til vores portefølje af eksklusive city- og boutiquehoteller og resorts, siger Petter Stordalen i pressemeddelelsen.

Hotel Føroyar blev i 2020, under pandemien, udvidet fra 160 til 200 værelser og suiter; det fik i samme ombæring første del af sin store spa, der står helt færdig i år.

I pressemeddelelsen siger Johannes Jensen, hotellets direktør og medejer: ”Jeg er meget stolt over at kunne tilslutte Hotel Føroyar til Nordic Hotels & Resorts. Færøerne er en drømmedestination for mange og med samarbejdet håber vi, at kunne tiltrække endnu flere gæster fra Norden til Færøerne – det bliver et femstjernet samarbejde.”

 

Relaterede artikler:

Færøernes flyselskab køber og moderniserer lufthavnshotel

Petter Stordalen overtager drift af dansk luksushotel

Alle færinger kunne bidrage til ny turismestrategi