Færøernes lufthavn sætter atter passagerrekord

0
Jakup Sverri Kass er adm. direktør for Færøernes Lufthavn.
Jakup Sverri Kass er adm. direktør for Færøernes Lufthavn.

LUFTFART: Siden 2011 er antal rejsende til og fra Færøernes eneste lufthavn, Vagar, vokset 30 pct., i alt med 75.000. Alene sidste år var væksten 10,4 pct. eller omkring 25.000 passagerer.

I alt rejste 276.384 passagerer gennem Vagar Lufthavn i 2015.

Efter januar og februar sidste år var på niveau med de samme måneder året før, gav marts vækst sidste år på 47 pct. – eller 7.160 flere rejsende end marts 2014. Årsagen var solformørkelsen over Færøerne 20. marts.

Solformørkelse gav besøg af 14 fly og betød i alt 11.000 ekstra besøgende på Færøerne, siger visitfaroeislands.com

Færøske Atlantic Airways betjener fire helårs ruter. Hovedruten er til København; imens der er ugentlige fly til Billund, Bergen og Reykjavik. Alle ruter viste fremgang sidste år.

Derudover er der sæson-flyvninger til Aalborg, Edinburgh, Mallorca og Barcelona. Atlantic Airways står for ca. 95 pct. af alle rejsende til og fra Vagar.

”Færinger rejser mere end nogensinde før. Det er en kombination af leisure-rejser og at mange færinger arbejder uden for Færøerne som driver væksten sammen med en stærk indsats fra Visit Faroe Islands. Efter at Visit Faroe Islands fik tilført flere midler og fik en ny, driftig direktør, har vi oplevet en reel vækst i antallet af turister”, siger Jakup Sverri Kass, direktør i Vagar Lufthavn.

En ny moderne terminal i Vagar blev indviet i juni 2014, men væksten i antal rejsende sætter nye krav. I år vil lufthavnen kigge nærmere efter investeringer omkring parkeringsmulighederne, tiltrængt plads omkring security og andre områder, passagerer færdes på.

”Selv om antallet af ad hoc charters har sat rekord i 2015, flyver stadig kun Atlantic Airways til Færøerne. Arbejdet med at få andre flyselskaber til at kigge nærmere på Færøerne som mulig destination fortsætter,” siger Jakup Sverri Kass.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz