Færøsk flyselskab på vingerne for FolkeFerie.dk

0

færøernes lufthavn, Nordavia og Atlantic AirwaysLUFTFART: Færøske Atlantic Airways udlejer en del af sin overkapacitet til FolkeFerie.dk, der før fløj med danske Jet Time. Atlantic Airways beholder sine tre Airbus-fly.

Atlantic Airways fortsætter med at udvikle aktiviteterne med udgangspunkt i den nye strategi, hvor der blev besluttet at prioritere ruteflyvning, og at overkapaciteten skulle udlejes til f.eks. charterflyvninger.

Der er gået to år siden Atlantic Airways ruteflyvning blev reorganiseret, så ruterne til Danmark samt Nord- og Sol-ruterne fik første prioritet, og nu har flyselskabet taget et nyt skridt – denne gang inden for charterflyvning.

Atlantic Airways har underskrevet en femårig aftale med FolkeFerie.dk, der indebærer, at det skal flyve gæster til Malta, Madeira og Grækenland. Tidligere fløj Folkeferie med danske Jet Time.

”Aftalen er en god mulighed for os til at organisere udlejning af overkapaciteten i flyflåden. I aftalen med FolkeFerie.dk udlejer vi en del af vores overskudskapacitet til det danske rejsebureau,” siger Jóhanna á Bergi, koncernchef i Atlantic Airways.

Ruteflyvningen ligger i faste rammer med stigende passagertal. 30.000 flere rejsende fløj med Atlantic Airways i 2015 i forhold til 2014, en fremgang på 13 pct. Hidtil i år har Atlantic Airways haft stigning på otte procent i passagertallet.

Atlantic Airways har valgt at bevare sine tre Airbus-fly. Dermed har selskabet opgivet planen om at anskaffe et mindre fly til NORD-ruterne.

”Vi har konstateret behov for tre store fly for at give kunderne en tilfredsstillende service, og således har væksten på vores hjemmemarked medført, at vi fortsætter med de tre Airbus-fly,” siger Jóhanna á Bergi.

I første omgang er der tale om to Airbus 319 og en Airbus 320.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz