Færre IC4-tog kommer på skinner

IC4_interior_2For første gang erkender DSB, at samtlige bestilte IC4-tog nok aldrig kommer ud at køre i det danske landskab, skriver Ingeniøren.

Ifølge en ny statusrapport mangler den italienske producent Ansaldobreda stadig at levere 22 togsæt til DSB – 10 styk IC4 og 12 styk IC2. Alle IC4-tog skal være leveret ved udgangen af september, mens 22 IC2-tog skal leveres ved udgangen af oktober, skriver dr.dk.

”Ansaldobreda har en plan for færdiggørelse af togsættene, men DSB tvivler på planen, som indebærer et ikke tidligere set leveringstempo”, skriver DSB i rapporten.

Det IC4-tog, som den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi forærede Libyens daværende diktator, Muammar Gaddafi, kommer ikke til Danmark, konstateres det i rapporten. DSB vurderer, at Ansaldobreda ikke er i stand til at hjembringe og færdiggøre Libyen-togsættet inden deadline.

Ifølge Ingeniøren har DSB de seneste år fastholdt, at man regnede med, at det libyske togsæt ville komme til Danmark.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.