Færre kinesere besøger Europa

tourism-photographers-1024x683Nye analyser fra ForwardKeys, som dagligt undersøger 14 millioner bookinger verden over, afslører, at den kinesiske udenrigstrafik til Europa er faldet med 7,7% fra november 2015 til oktober 2016.

Men der er tale om et meget blandet billede, hvor en række lande i Europa falder meget, mens andre har en betydelig stigning i antallet af kinesiske besøgende.

Ifølge Olivier Jager, ForwardKeys CEO, er det terrorangrebene i Frankrig, der har skræmt de besøgende fra Kina: ”Mange kinesiske Europa-rejser omfatter desuden nabolandene, så nedgangen til Frankrig smitter af på lande som Benelux, Tyskland og Italien”.

Byerne, der er hårdest ramt er Paris og Milano med respektive 23,4% og 25% færre bookinger. De følges af Rom og Venedig med henholdsvis 17% og 18%, samt Frankfurt og Zürich, begge med 11%.

Imidlertid har Nordeuropa, Spanien og Storbritannien haft flere kinesiske besøgende. Barcelona og Madrid øgede med 11% og 9%, mens Helsinki, København og Stockholm øgede med henholdsvis 9%, 6% og 2%. For UK har London haft en vækst på 7,8% og Manchester på 27%. Dublin i Irland steg med hele 37%.

Tilrejsende fra hele den asiatiske region til Europa er især faldet for Istanbul og Paris med nedgange på henholdsvis 27% og 24,4%. Til gengæld har der været vækst for København med 14%, Helsinki med 13,1% og Stockholm med 12%.  Moskva har gjort det bedst af alle med en vækst på 23%.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.