Færre overnatninger i våd sommermåned

En del af forklaringen er den våde sommer.

Antallet af overnattende gæster på hoteller, feriecentre og vandrerhjem tog i juli et dyk på 2,6% i forhold til måneden før, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det var især svenskere og nordmænd, som fravalgte de danske hoteller. Ifølge Danmarks Statistik var der 6% færre svenske og norske overnatninger sammenlignet med samme måned året før.

Tilbagegangen i antallet af overnatninger kan hænge sammen med den våde sommer. Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev der registreret 18,9 døgn med nedbør i juli. Det kan også have dæmpet lysten til at tage på campingferie. Campingpladserne melder om fald i antallet af overnatninger på 3% i forhold til juli 2016.

Selv om antallet af overnattende gæster samlet set gik tilbage i juli, er der stadig tale om fremgang, hvis man ser på udviklingen siden årsskiftet.

Samlet er antallet af overnatninger steget med 1% i perioden fra januar til juli 2017 sammenlignet med den tilsvarende periode året før.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.