Færre regler i dansk turisme

0

væk med bøvletTURISME: Nu sætter Virksomhedsforum under Erhvervsstyrelsen fokus på turisme og oplevelsesøkonomi. Der kan foreslås mindre bureaukrati og bøvl via hjemmesiden: enklereregler.dk

Virksomhedsforum har hidtil arbejdet med f.eks. detailhandel, dagligvarebranchen og kigger i øjeblikket på byggeriet.

De seneste års politiske fokus har betydet, at arbejdsgiverforeningerne Dansk Industri og Dansk Erhverv sammen har presset på for at få fokus på turismeområdet.

Det næste halvår sætter Virksomhedsforum for enklere regler under Erhvervs- og Vækstministeriet fokus på uhensigtsmæssige regler i turisterhvervet.

Dansk Erhverv og Dansk Industri opfordrer branchens aktører til at indsende eksempler på bøvl og byrder via hjemmesiden: enklereregler.dk

”Initiativet giver mulighed for at få gjort op med irritationsmomenter, hvor uhensigtsmæssige og væksthæmmende regler og praksis optager ressourcer,” siger fagleder i Dansk Industri, Sune K. Jensen.

Og chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Susanne Nordenbæk, tilføjer: “Det er positivt, at turisme- og oplevelseserhvervet nu sættes i centrum. Alt fra administration af energiforbrug og omfattende eller overflødige arbejdsmiljø- eller sikkerhedsregler, til registrering af gæster mv. kan bringes op til vurdering, hvilket kan gøre stor forskel for vores medlemmer.”

Den nye indsats kommer bl.a. på opfordring fra Dansk Erhverv og Dansk Industri, der repræsenterer turisterhvervet i Virksomhedsforummet.

Virksomhedsforum for enklere regler skal sikre fornyelse af lovgivning i dialog med erhvervslivet.

Virksomhedsforum udpeger områder, hvor virksomheder oplever de største byrder og kommer med forslag til forenklinger.

Det kan være regler, der ændres, nye processer eller kortere sagsbehandlingstider.

Forslag fra Virksomhedsforum er omfattet af et “følg eller forklar”-princip. Det betyder, at regeringen enten skal gennemføre de foreslåede ændringer eller forklare, hvorfor de ikke kan gennemføres.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz