Færre rejste med SAS i marts

sas airbus a340Passagertallet på rutetrafikken blev 2,3 millioner, hvilket er en nedgang på 6,1% i forhold til marts sidste år. RPK steg med 4% og ASK med 6,8% – load factor faldt med to procentpoint til 71,4%.

Efterspørgslen i Skandinavien har været stigende hele 2015 og i starten af 2016. Den samlede kapacitet i markedet er steget med omkring 7% med den største vækst på de internationale ruter. Kapacitetsvæksten ventes at falde hen over sommeren

Efterspørgslen efter europæiske ferierejser, langruter og – justeret for påske og uro – er fortsat med at vokse.

Som svar på den stigende efterspørgsel har SAS øget sin interkontinentale kapacitet med omkring 25% i finansåret 2015-16 med nye ruter og øgede frekvenser. Bortset fra den interkontinentale vækst er kapaciteten blot øget med 1%.

SAS interkontinentale trafik steg med 15,8%. Tilfredsheden med de nye kabineindretninger har været god og trafikken på business class voksede i marts med 47%. Den interkontinentale kapacitet steg med 22,7%.

Den nye rute Stockholm-Los Angeles havde e load factor over 85%. I Europa steg kapaciteten med 3,5% og trafikken med 3,4%.

På grund af påsken var kapaciteten på indenrigsruterne reduceret med 7,7%, hvilket nedsatte trafikken med 12,7%.