TURISME: Mange danskere tager på ferie med risiko for, at de må kigge langt efter hjælp, hvis de kommer til skade, bliver syge eller udsat for tyveri, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.
I forhold til 2016 er der flere, der tager til udlandet uden rejseforsikring. I 2016 var det 16%, der fravalgte forsikringen og i 2017 er det 21%, viser undersøgelsen.
”Det ærgrer og undrer mig, for man risikerer at stå alene med udgifterne til hospitals- og lægebesøg i udlandet, for selv i EU findes der områder, hvor der kun er private klinikker og hospitaler, som det blå kort ikke dækker. Rejser man uden for EU, er det udelukkende rejseforsikringen, der kan hjælpe,” siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.
”Gennemsnitsprisen for et almindeligt lægebesøg i udlandet ligger mellem 1.000 og 2.000 kr., og ofte kan simple sygdomme, som dårlig mave, forkølelse eller andre infektioner, behandles for omkring 100 kr., hvis de opdages i tide. Men så snart sygdomme udvikler sig, kan regningen hurtigt blive uoverskuelig. Det er ikke unormalt, at vi ser regninger på op mod 40.000 kr. for behandling af relativt enkle sygdomme og ulykker,” siger Dan Kjølhede Laursen.
Undersøgelsen viser også, at hver femte dansker med hjemmeboende børn, ikke har rejseforsikring med på turen til udlandet.
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i juni 2017 blandt 1705 repræsentativt udvalgte respondenter.