Færre udenlandske overnatninger

sommerhusFra januar til og med april er der registreret 1,7% færre udenlandske overnatninger svarende til 57.000 end i samme periode sidste år.

Det er igen manglende tyske overnatninger, der vejer tungt med et negativt resultat på 4,9%, men også Norge er med til at trække resultatet ned med en tilbagegang på 7,6%. Til gengæld går Sverige frem med 7,2% og Storbritannien med 6,4%, mens vækstmarkederne Rusland og Kina har vækstrater på henholdsvis 21,5 og 56%.

Hotellerne havde en fremgang på 2,9% på udenlandske overnatninger, men feriehusene tegner et negativt billede med en tilbagegang på 4,4%.

Indtil videre har de udenlandske gæster lejet 4,7% færre hus-uger i årets fire første måneder end sidste år, og heller ikke fremadrettet er der vækst at spore. Antallet af de foreløbigt bookede hus-uger fra april og frem viser, at der er booket 2,8% eller 6.200 færre hus-uger resten af året. Igen trækker tyskerne det samlede resultat og prognosen i minus.

Sidst i juni gennemfører VisitDenmark et fremstød i Aachen i forbindelse med World Equestrian Festival. 400.000 besøgende forventes at gæste det internationale ridestævne, hvor en række danske virksomheder og organisationer præsenterer det bedste af Danmark.

Aachen ligger i Nordrhein-Westfalen, som først holder deres sommerferie i august, den store udenlandske måned i feriehusene, hvor danskerne er rejst hjem.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.