Familiefester rykker til udlandet

Suppe, steg og is for venner, bekendte og familie eller en ferie med unikke oplevelser for den nærmeste familie. Flere vælger at bruge festpengene på sidstnævnte.

24% vil foretrække at markere den næste store festdag med ferie i udlandet. Men den klassiske fest er stadig i høj kurs, viser en undersøgelse foretaget af Apollo blandt 1.000 danskere fra hele landet.

46% af respondenterne i undersøgelsen foretrækker at fejre den store begivenhed med en traditionel fest og/eller reception med familie og venner.

Begge dele er steget siden en lignende undersøgelse i 2015 til undersøgelsen i 2016 fra 20 til 24%, der foretrækker en tur til udlandet, og fra fire til syv procent, der foretrækker at markere festligheder med en ferie i Danmark.

”Indtil for et par år siden, var det bedsteforældre, der inviterede børn og børnebørn på ferie for på den måde at tilgodese den nærmeste familie fremfor at holde en stor fest. Nu oplever vi oftere yngre, der også vælger modellen, når de fx fylder 40 år eller skal markere et kobberbryllup. Så inviterer de deres forældre, børn og evt. søskende på rejse,” siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Mens mange foretrækker en klassisk fest eller en rejse til udlandet, så gælder det for 20%, at de slet ikke ønsker at fejre eller blive fejret.