Farvel til cruise gennem Panama Kanalen

800px-Norwegian_Star_leaving_Tallinn_19_May_2013CRUISE: Norwegian Star, der netop er kommet fra værft efter renovering, fik maskinproblemer, og mere end 2.000 passagerer måtte rejse hjem igen uden en tur på 15 dage gennem Panama Kanalen.

Et af de højdepunkter man kan opleve på et krydstogt er en tur gennem Panama Kanalen. Sådan skulle det ikke gå for de passagerer, som i søndags skulle have været med Norwegian Star fra Los Angeles til Miami, 15 dage gennem Panama Kanalen.

Skibet hører ikke til de mest moderne i Norwegian-flåden. Det har om sommeren base i Københavns Havn. Derfor havde rederiet sendt det på værft til en modernisering og generel renovering i Portland, Oregon i USA.

Herfra skulle første tur så gå gennem den berømte kanal, men undervejs til LA opstod problemer med motorer og anden maskinskade. Resultatet er blevet, at Norwegian Star er taget ud af drift indtil 27. april.

De flere end 2.000 passagerer fik en lang næse og kunne rejse hjem igen. Naturligvis bliver turen refunderet, og dertil gives 50 procent på en følgende tur som kompensation.

Det er normalt niveauet ved en sådan aflysning, men spørgsmålet er, om det er nok for en afbrændt ferie på to uger til en anden god gang med rabat.

Samtidig får passagererne en masse ekstra udgifter til ændrede flybilletter og hotelophold. Det beløb godtgøres ikke for de fleste.

Det gør til gengæld for de eventuelle danske kunder, som har købt krydstogtet i et rejsebureau og er dækket af Pakkerejseloven.