Farvel til stor rejsemesse

0

TUR messen GøteborgTURISME: Mens hele verden tidligere nærmest stod i kø for at være med på Gøteborgs TUR-messe for rejsebranchen, er det bare gået bagud de seneste år. Derfor opgiver Gøteborg fremover sin rejsemesse og erstatter den med en-dags workshop.

For under 10 år siden var TUR-messen i Gøteborg årets højdepunkt i den nordiske rejsebranche – her kom deltagere fra hele verden for at møde nordiske rejsebureauagenter. Der var store sammenkomster om aftenen – og over 50.000 besøgende på fagdagene og i weekenden, hvor der blev åbnet for forbrugerne, kunderne.

Sådan er det ikke mere. I år var der blot en enkelt dag for rejsebranchen – og under 15.000 besøgende fra publikum til weekenddagene.

TUR-messen i Gøteborg rykkede sidste måned sin feriemesse til Stockholm, men næste år bliver der ingen TUR-messe i Gøteborg, hverken for rejsebranchen eller forbrugerne. I stedet kommer en enkelt workshop-dag.

Fra i år var TUR-messen ikke åben for alle – deltagerne skulle forhåndsgodkendes af arrangøren, Swedish Exhibition & Congress Centre med business manager for TUR, Farhad Kakavand, i spidsen. Man kunne ikke bare møde op.

I år var TUR-messen i Gøteborg omdøbt til SITM, Scandinavian International Travel Meet; der var kun åbent én dag med 165 udstillere fra 61 lande og 755 købere. I weekenden samlede årets TUR-messe kun 15.000 besøgende.

En dansk deltager gennem mange år på TUR-messen, siger til standby.dk: ”TUR-messen er de seneste år skrumpet gevaldigt, det er nærmest Bella Center om igen. Udstillerne har mistet interessen for TUR – i år var den blot en workshop, før var TUR den mest betydende fagmesse for rejsebranchen i Norden. Men luften slap ud af ballonen.”

Næste år bliver der ingen TUR-messe i Gøteborg, hverken for rejsebranchen eller forbrugerne.

Dens afløser, SITM, Scandinavian International Travel Meet, skal fremover være et projekt hvert andet år – næste gang i 2017. Der kommer dog én dag næste år, 17. marts, men blot som workshop.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz