Farvel til Tysklands turistambassadør

Bernd Hässler, til venstre, med den tyske ambassadør i Danmark, Claus Robert Krumrei.

Bernd Hässler, til venstre, med den tyske ambassadør i Danmark, Claus Robert Krumrei.

TURISME: Der var i går afskedsreception for Deutsche Zentrale für Tourismus – Tysk Turist Informations – chef for Nordeuropa, Bernd Hässler, hos den tyske ambassadør i Danmark. Navnet på efterfølgeren ventes bekendtgjort om en måneds tid.

Ambassadør Claus Robert Krumrei og frue, Uta Meyland, åbnede i går deres residens for at sige farvel til Bernd Hässler, der takker af som tysk turistchef for Nordøsteuropa efter over 40 år i turistbranchen.

I sin tale til Bernd opsummerede ambassadøren hans store indsats for Tyskland gennem årene og takkede Bernd på vegne af den tyske forbundsregering.

Bernd Hässler startede hos DZT, Deutsche Zentrale für Tourismus, i 1990 og har været turistchef for Nordøsteuropa, herunder Danmark, siden 2005 – afbrudt af periode, hvor han var udstationeret i New York som DZT’s turistchef for USA og Canada.

Bernd Hässler kan se tilbage på en lang glorværdig karriere, der slutter med et rekordstort antal danske overnatninger i Tyskland på over 3,1 mio. sidste år.

I sin nye tid som pensionist vil Bernd Hässler koncentrere sig om sine børnebørn, der er et projekt med huset, og endelig vil han og fru Ann-Mari rejse mere og opsøge nye destinationer som New Zealand og Australien.

Overfor standby.dk åbnede Bernd Hässler muligheden for at vende tilbage til branchen, hvis tiden som pensionist blev for kedelig.

”Så må vi se om der er nogen, der kan bruge mig,” sagde han.