FDM kritiserer biludlejningsselskaber

bil babystolTURISME: ”Overpris for leje af autostole, prisen er næsten dyrere i udlandet end selve bilen,” lyder det fra FDM, der roser biludlejerne for rimelige priser i Danmark.

Biludlejningsselskaberne tager sig godt betalt for leje af autostole på ferien, viser en ny undersøgelse fra FDM, der også kritiserer udvalg og produktinformation.

’For ringe udvalg, for dårlig produktinformation og alt for dyre’. Der er hårde ord fra FDM til biludlejningsselskaberne, når det gælder udlejning af autostole til børn.

Kritikken kommer efter, at FDM har undersøgt prisniveau, udvalg og produktbeskrivelse af autostole hos fire af de største biludlejningsselskaber; Avis, der også ejer Budget, samt Hertz og Sixt.

Undersøgelsen viser, at selv om priserne svinger mellem selskaberne, betaler forbrugerne stadig overpris for en uges leje på fire udvalgte feriedestinationer.

Eksempelvis tager Hertz i Milanos Malpensa lufthavn op til 131 euro (982 kr.) for en uges leje af én autostol. Dermed kan prisen på leje af to autostole nemt overstige, hvad det koster at leje selve bilen, siger FDM.

”Undersøgelsen viser, at det er uforholdsmæssigt dyrt at leje autostole. Man kan næsten købe en ny autostol til samme pris. Det er svært ikke at få en mistanke om, at selskaberne udnytter situationen og børnefamiliernes behov,” siger bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen i pressemeddelelse.

Det er dog ikke kun prisniveauet, det ifølge FDM er galt med. Også informationerne og udvalget af autostolene er samlet set dårligt, og det er svært at gennemskue produktet.

”Sikkerhed bør have førsteprioritet. Derfor er det ikke godt nok, at så store biludlejningsselskaber flere steder kun tilbyder selepuder. Fra de mange autostoletest, FDM har lavet, ved vi, at selepuder langt fra sikrer børnene så godt som autostole. De store, markedsledende selskaber burde kunne gøre det bedre,” siger Søren W. Rasmussen.

Selv forklarer selskaberne de høje priser med bl.a. store omkostninger til rengøring og høj slitage. Et argument, FDM dog ikke helt køber.

”Vi kan se, at man hos de selv samme selskaber i Danmark kan leje autostole i en uge for 125-250 kr. Derfor virker det underligt, at det ikke også skulle kunne lade sig gøre i andre lande,” siger Søren W. Rasmussen.

Vil man undgå at betale de høje lejepriser, anbefaler FDM, at tage sin egen autostol med på rejsen. Hos de fleste flyselskaber er det på lige fod med klapvogne, der ikke koster ekstra. Man bør dog undersøge reglerne på flyselskabets hjemmeside, understreger FDM.