Fedtede gæster koster restauranterne

Horesta, siger, at branchen kan holde skindet på næsen hvad angår antallet af gæster, men indtjeningen på gæsterne lader langt tilbage at ønske, skriver borsen.dk.

 

Risikoanalytiker Rene Ostenfeld fra kreditvurderingsinstituttet ’Soliditet’, vurderer, at hver fjerde hotel og restaurant er i fare for at gå konkurs. 23,5% af virksomhederne har en C-rating, som er den dårligste man kan få hos Soliditet og ifølge Ostenfeld er erfaringen, at 10% af virksomheder med C-rating ender med en konkurs.

Han nævner, at antallet af C-ratede virksomheder i Danmark – også i hotel- og restaurationsbranchen – har været stigende siden finanskrisen.

Ifølge Horestas formand, Jens Zimmer Christensen, er problemet for både hoteller og restauranter, at selv om der kommer flere gæster, er tendensen, at de lægger færre penge.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.