To ud af tre danskere holder skiferie i Østrig eller Norge – også Italien rangerer højt, her er det helt friskt foto fra italienske Val Gardena. Foto: Peter Høgh Pedersen.

Fem lande er danskernes skiferiefavoritter

Omkring en halv million danskere tager årligt på skiferie – hovedparten skal til Østrig, Norge, Sverige, Frankrig og Italien, viser opgørelse fra rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV.

Ifølge Danmarks Skiforbund er 500.000 danskere årligt på skiferie i Alperne, Sverige og Norge – halvdelen rejser i denne tid, i vinterferien.

I en ny undersøgelse, som Kantar Media har foretaget for rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV, skal syv procent af danskere over 18 år på skiferie denne vinter, primært på ski eller snowboard i Skandinavien eller Alperne. Undersøgelsen er foretaget sidste måned blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år.

I en pressemeddelelse skriver ERV, at blandt danskerne er Østrig og Norge favoritdestinationerne denne vinter. 34 rejser til Østrig, næsten samme antal, 33 procent, til Norge. Sverige kommer på en tredjeplads, fulgt af Frankrig og Italien.

Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV, siger i pressemeddelelsen: ”Østrig er et populært skirejsemål blandt danskerne. Her er der rig mulighed for verdensklasse skiløb i Alperne, og samtidig opleve den østrigske afterski-stemning.

Der er omvendt kortere fra Danmark til Norge og Sverige. Den norske og den svenske krone er stadig lav, hvilket også kan være medvirkende til, at flere har valgt Norge og Sverige med målet om at få en billig skiferie,” siger han.

I disse lande får flest danskere skader på skiferien
Skisæsonen i Europa løber typisk fra november til udgangen af marts – det er en af de travle perioder for alarmcentralen SOS International. Alarmcentralen, der assisterer rejseforsikrede kunder fra sine ejere, 11 af Nordens største forsikringsselskaber.

Ifølge SOS kommer alarmcentralens danske kunder oftest til skade på ski i disse lande, der også er blandt dem, hvor danskerne holder mest skiferie:  Østrig (51 procent), Italien (19 procent), Frankrig (12 procent), Norge (10 procent) og Sverige (5 procent) – resten er øvrige lande.

Sidste sæson hjalp SOS i alt 1.300 danskere, der kom galt afsted på skiferien i perioden november 2022 til marts i år. Af dem udgjorde aldersgruppen 50 til 59 år næsten en fjerdedel (23 procent), skrev SOS for nylig i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Direktør for skirejsebureau: Der er altså sne i alperne

Her er danskernes vinterferiefavoritter

Vil sende skiturister til Kreta og Nordmakedonien