Fem ledere fyret i Aarhus Lufthavn

Peter Høgsberg.

Peter Høgsberg.

Fem ledere er mandag blevet afskediget for at vende den problematiske udvikling i lufthavnen.

”Fyringerne sker som et led i en reorganisering af driften i lufthavnen”, siger den nytiltrådte direktør Peter Høgsberg. “Vi prøver generelt at transformere os fra drift til service. Det gør vi bl.a. ved at indføre en fladere struktur, og her blev lederne altså overflødige. Det er strengt nødvendige tiltag for at vende udviklingen.”

Han overtog posten efter Ole Paaske, som blev afskediget den 16. april efter 15 års tjeneste. Peter Høgsberg kommer fra en stilling som chef for Odense Lufthavn, skriver jyllands-posten.dk.

Peter Høgsberg ønsker at udnytte medarbejdernes tid bedre. Derfor har lufthavnen indgået aftaler med HK, 3F og VSL om en mere fleksib

el arbejdstid.

“I dag spilder vi enormt mange timer. Når et fly ankommer, er der en række krav til, hvilke medarbejdere, der skal være til stede. Men dem er der ikke brug for, når maskinen er fløjet igen”, siger han og forklarer, at det er en beslutning, som er født af ham selv, mens den endeligt er truffet af bestyrelsen.

Ifølge direktøren har medarbejderne taget godt imod både nyheden om fyringerne og de fleksible arbejdstider.

“Medarbejderne ved jo godt, at vi har et problem. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har ligget i læ af de andre jyske lufthavne. Jeg har spurgt hvordan, vi kan forbedre os, og det er sådan set medarbejdernes input, jeg har lyttet til,” siger han.