Feriehusudlejere fik en rekord april

April var en rigtig god måned for udlejere af danske feriehuse, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Der var 1.579.400 overnatninger, og det er det højeste antal overnatninger i en april siden månedsstatistikkens start i 2004.

”Danskerne havde selv 387.200 overnatninger, mens tyskerne var det største marked med 1.018.700 overnatninger”, lyder det fra Danmarks Statistik.

Tallet blev hjulpet på vej af påskens placering i april, men ifølge Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv, er det dog næppe godt påskevejr, der er årsag til rekorden: ”Påskevejret var en noget blandet landhandel, og der var flere nætter med nattefrost. Det økonomiske opsving i Europa spiller til gengæld en afgørende rolle”.

I faktiske tal har der i årets første fire måneder været lige knap tre millioner overnatninger i feriehusene. Det er en fremgang på 3,2% i forhold til samme periode sidste år.

Det var også en god april for de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem, hvor det samlede antal overnatninger steg i forhold til sidste år. Der blev overnattet 2,6 millioner gange, og det er 14% over april 2016.

Samlet har der været 6,6 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i årets første fire måneder. Det er en fremgang på 3% i forhold til samme periode i 2016.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.