Feriehusudlejere fik en rekord april

April var en rigtig god måned for udlejere af danske feriehuse, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Der var 1.579.400 overnatninger, og det er det højeste antal overnatninger i en april siden månedsstatistikkens start i 2004.

”Danskerne havde selv 387.200 overnatninger, mens tyskerne var det største marked med 1.018.700 overnatninger”, lyder det fra Danmarks Statistik.

Tallet blev hjulpet på vej af påskens placering i april, men ifølge Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv, er det dog næppe godt påskevejr, der er årsag til rekorden: ”Påskevejret var en noget blandet landhandel, og der var flere nætter med nattefrost. Det økonomiske opsving i Europa spiller til gengæld en afgørende rolle”.

I faktiske tal har der i årets første fire måneder været lige knap tre millioner overnatninger i feriehusene. Det er en fremgang på 3,2% i forhold til samme periode sidste år.

Det var også en god april for de danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem, hvor det samlede antal overnatninger steg i forhold til sidste år. Der blev overnattet 2,6 millioner gange, og det er 14% over april 2016.

Samlet har der været 6,6 millioner overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem i årets første fire måneder. Det er en fremgang på 3% i forhold til samme periode i 2016.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.