Ferierejsende fravælger Tyrkiet – hvad vælger de så?

De store charterrejsearrangører har skåret i kapaciteten til Tyrkiet til sommer. Spies skærer kraftigt efter tab sidste sommer. TUI skærer meget ned på antal flysæder og Apollo gør det samme. Norwegian og Turkish Airlines har reduceret antallet af afgange.

”Hos afbudsrejser.dk kan vi se, hvordan søgningerne stiger til andre destinationer, og når vi kigger på antallet af afgange, er trenden tydelig: Der er flere afgange til Mallorca, Kreta og Rhodos, men her var det allerede sidste år svært at finde ledige hoteller til priser, gæsterne ville betale. Hvad vil gæsterne herefter vælge for stadig at kunne få en ferie, som kan konkurrere med de billige rejser til Tyrkiet?”

Her er nogle trends: “Allerede nu har vi solgt 60% flere rejser til Bulgarien end sidste år”, fortæller Ruth Elin Simonsen fra solfaktor.dk., og Bettina Toldbod fra Balkan Holidays siger det samme: “Vi oplever allerede nu, at der er uger, hvor både hoteller og fly er på vej til at blive udsolgt”. Tendensen er den samme i Sverige og Norge.

Gran Canaria er den store feriefavorit om vinteren, men om sommeren plejer der at være ret få, som rejser til Gran Canaria, Fuerteventura, Tenerife eller Lanzarote. “Man plejer at kunne få et godt hotel til rimelige penge, men jeg tror billedet bliver anderledes til sommer,” siger Thomas Engelstad fra afbudsrejser.dk. “Vi kan se, hvordan antallet af søgninger stiger voldsomt til De Kanariske Øer”.

”Mens de spanske kyster vil blive godt besøgt, er der lidt bedre plads på de portugisiske strande – endnu. Ikke fordi rejsen er så meget billigere, men fordi man generelt lever billigere i Portugal end i Spanien. Der er flere fly i luften til Portugal denne sommer end sidste sommer og antallet af søgninger er stigende,” fortæller Thomas Engelstad.

afbudsrejser.dk er søgemaskinen, der finder de bedste tilbud fra Skandinaviens rejsearrangører. Bare i Danmark finder brugeren rejser fra 15 charterselskaber og rejsearrangører, flybilletter fra alle flyselskaber, i princip alle hoteller der kan bestilles online – og det samme gælder for billeje.

Bag afbudsrejser.dk står Reisegiganten AS. Selskabet blev etableret i 2000.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.