Finalister klar til DM for kokke og tjenere

Ti kokke er klar til Årets Kok-finalen 2013 afvikles i Bella Center i København til februar. De ti finalister blev fundet, da semifinalen søndag blev afviklet i Odense.

Årets Kok-konkurrencen afvikles parallelt med Årets Tjener. Derfor var der også tjener-semifinaler søndag, og her kvalificerede de fem bedste sig til finalen.

Det er Horesta og 3F, som står bag de to konkurrencer, der fungerer som uofficielle Danmarksmesterskaber.

I semifinalen skulle deltagerne inden for to timer tilberede en ret til fem kuverter ud fra en udleveret råvarekasse. Den enkelte deltager skulle arbejde alene og måtte udelukkende medbringe personligt værktøj og udstyr. Råvarekurven indeholdt – udover fællesbuffet – et stk. oksetyndsteg på 1,2-1,5 kg og 200 gr. kalvebrisler.

De ti kokke, der løb med en plads i finalen, var: Claus Jørgensen (Restaurant Ti-Trin-Ned, Fredericia), Emil Thybo Bahr (Restaurant Babette, Vordingborg), Kristina Korsgaard Wolf (Geranium, København), Michael Pedersen (Restaurant VillaVest, Lønstrup), Mikkel Olsen (Restaurant Babette, Vordingborg), Morten Kjer Petersen (Restaurant Lecoq, Aarhus), Nicolas Min Jørgensen (Norsminde Kro, Odder), Ninna Bundgaard Christensen (Comwell Kolding, Kolding). Rasmus Munk og Simon Thrane (Ruths Hotel, Skagen).

I semifinalen for tjenerne dystede deltagerne i kategorier som f.eks. flambering, identificering af vin, præsentation og personlig fremtoning. De fem finalister blev: Heine René Egelund (Sortebro Kro, Odense), Jonatan Faber (Radisson Blu Papirfabrikken, Silkeborg), Peter Pepke (Restaurant Louise Nimb, København), Sabina Drachmann (Sunne Restaurant Et, Aarhus) og Tabita Mortensen (Nordisk Spisehus, Aarhus).

Finalerunden bliver afviklet den 24. februar 2013.