Finansiering vil komme på plads til lavpristerminal

Planerne om en lavpristerminal som konkurrent til Københavns Lufthavn går nu ind i en afgørende fase.

 

»Der har været stor interesse for vores projekt, og der er aftalt møder med mange danske institutionelle investorer og udenlandske investorer. Der er ingen tvivl om, at vi kan få en finansiering på plads,« siger Torben Thyregod.

 

Målet er, at terminalen skal kunne håndtere to mio. passagerer om året, mens Københavns Lufthavn har 20 mio. passagerer. Ambitionen er at reducere afgifterne, så lavprisselskaberne vil finde det attraktivt at benytte den billige terminal.

 

Planerne er blevet modtaget køligt af Københavns Lufthavn, der arbejder med en plan for faciliteter målrettet mod lavprisselskaberne, som i de seneste år har haft den største vækst i luftfarten.

 

»Vi fremlægger til september en løsning, der har som mål at tiltrække endnu flere lavprisselskaber til København. Vores plan er fuldt konkurrencedygtig,« siger Brian Petersen, adm. direktør i København Lufthavne A/S.

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.