Finnair får ny dansk partner

Alsie Express i Sønderborg Lufthavn.

Alsie Express i Sønderborg Lufthavn.

FLYSLSKABER: Finnair og danske Alsie Express i nyt samarbejde. Finnair har også samarbejde i Danmark med Danish Air Transport samt Sun-Air.

Sønderborg kommer nu på landkortet med nyt interline samarbejde mellem Finnair og Alsie Express. Et samarbejde, hvor passagererne kan checke ind hele vejen fra Sønderborg til en Finnair-destination verden over.

De rejsende kan købe gennemgående Finnair-billet fra Sønderborg til slutdestinationen med Finnair. Og fremover kan bagagen checkes ind hele vejen til slutdestinationen.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu med Finnair kan tilføje ny attraktiv vifte af destinationer til de mange virksomheder, der rejser til og fra vores Sønderborg – Flensborg region. Med gratis parkering og korte check in tider i Sønderborg Lufthavn er vi sikre på, at vi på tid og pris er et godt alternativ for passagererne,” siger Henrik Therkelsen, adm. direktør i Alsie Express

Hos Finnair ser man frem til at kunne gøre mere for de sønderjyske kunder: ”Vores kunder har i lang tid efterspurgt dette produkt, om at rejse direkte fra Sønderborg til Helsinki og videre til Asien med Finnair,” siger chef for Finnair Danmark, Robert Öhrnberg.

Interessen for Finnairs nye rute fra 4. april mellem Billund og Helsinki er så stor, at selskabet tre måneder før åbningen har valgt at starte med større fly end ellers planlagt.

Det betyder, at hvis man fra Finnairs opstart i Billund 4. april skal flyve med selskabet, bliver det med et Embraer 190 fly med plads til 100 passagerer og ikke en Embraer 170 med plads til 76 passagerer, som det ellers var planen.

Fra Helsinkis lufthavn har Finnair foreløbig 15 ruter til Asien, nogle hele året, andre er sæsonbetjente. Helsinki regnes for 5. største lufthavn i Europa når det gælder antallet flyvninger til Asien.

Igen i år får Finnair ekstra betjening i sommersæsonen af København. Der øges med to afgange fra Helsinki til København på mandage og fredage fra 20. juni til 12. august. Samlet øger Finnair antallet af sæder på København med 6.000 i sommersæsonen i forhold til sidste år.

”Ruten til og fra København sælger godt. Mange asiater flyver f.eks. med Finnair til Helsinki og så derfra videre til f.eks. København. Danmark og Skandinavien ser øget popularitet fra navnlig japanere, kineser og koreanere. Mange af dem har været i de store europæiske byer som Paris, Rom og London og vil gerne prøve et anderledes, men også spændende produkt som f.eks. de skandinaviske lande,” siger Robert Öhrnberg.