Finnair klar med ny landechef i Danmark

Robert Gustavsson.

Svenske Robert Gustavsson er ny chef for det finske flyselskab i Danmark. Han har senest været fem år i Kina for Oneworld-medlemmet. Hans forgænger stoppede efter et halvt år.

Efter fem år for Finnair i Kina er 35-årige Robert Gustavsson netop begyndt som selskabets landechef i Danmark. Han afløser Lars Hansen, der stoppede i november sidste år efter et halvt år på posten – hvilket standby.dk skrev i november. Lars Hansen kom til Finnair fra Danmarks største erhvervsrejsebureau, Carlson Wagonlit Travel.

Robert Gustavsson, der i sit nye job skal referere til Finnairs chef for Skandinavien, Kenneth Gilberg, begyndte hos Finnair for syv år siden. Han har to bachelor-uddannelser, en indenfor virksomhedsøkonomi og marketing samt en med speciale i statskundskab.

Robert Gustavsson startede i luftfarten som marketingsansvarlig for det nu lukkede lille svenske flyselskab, European Executive Express.

”Gennem mit arbejde for European Executive Express fik jeg kontakt til Finnair, der spurgte, om jeg ville arbejde for deres salgskontor i Stockholm,” siger Robert Gustavsson, som stammer fra Norrköping, til standby.dk

Senere blev Robert Gustavsson tilbudt job for Finnair i Kina. Først tre år i Beijing, siden blev han sendt til Chongqing i det centrale Kina som optakt til, at Finnair i maj sidste år åbnede rute til den hastigt voksende millionby.

”I Chongqing skulle jeg nærmest stå for alt. Fra at finde et kontor, ansætte og træne personale, få gang i salget, have kontakten til myndighederne, lufthavnen osv.,” siger Robert Gustavsson og tilføjer:

”Efter ruten til Chongqing var kommet godt i gang, blev chefjobbet hos Finnair overladt til en kinesisk manager. Hun har nu ansvaret for kontoret. Dermed var min opgave løst – og da både min hustru og jeg efter fem år i Kina savnede Europa, blev vi glade for tilbuddet om, at jeg kunne blive country manager her i Danmark. Det er jo næsten som at være hjemme i Sverige.”

Oneworld-medlemmet har foreløbig 11 destinationer i Asien; i år kommer der to sæsonruter, Xian i Kina og Vietnams hovedstad Hanoi. Finnair har over 300 flyvninger om ugen mellem Helsinki og Asien.

”Vi vil nok se Finnair åbne flere destinationer i Kina, hvor det er nemmere at få trafikrettigheder til ”sekundære” byer end de mest efterspurgte som Beijing, Hong Kong og Shanghai,” siger Robert Gustavsson og fortsætter:

”Som country manager i Danmark skal jeg have meget fokus på salget og kontakt til rejsebureauer, erhvervskunder osv. Finnairs salgstal i Danmark for i år ser allerede meget lovende ud,” siger den nye landechef, der bruger noget af fritiden på golf og squash.

Hans hustru har en uddannelse indenfor international business med speciale i relationer mellem Europa og Kina. Hun er nu på jagt efter et job indenfor sit felt.

Efter Sverige og England er Danmark et af Finnairs største markeder i Europa. Finnair har over otte mio. passagerer om året – i år forventes 1,5 mio. på selskabets ruter til Asien.