Finnair øger på Billund – og Kina

Det første Finnair-fly blev i april sidste år budt velkommen i Billund Lufthavn.

LUFTFART: Oneworld-medlemmet får næste år sin 7. destination i Kina med helårsrute til landets tidligere hovedstad. Og Finnair indsætter næste sommer mere kapacitet mellem Helsinki og Billund.

Finnair, der i april sidste år åbnede mellem Helsinki og Billund Lufthavn, får i næste års sommerprogram en ekstra ugentlig afgang på ruten – fra 19. maj til 6. oktober med en Embraer E90.

Desuden får Finnair på visse afgange under næste års sommerprogram til Billund større fly, A319/320, fra 3. maj til 10. august, pga. øget efterspørgsel, oplyser Oneworld-medlemmet til standby.dk

Flot vækst og stor efterspørgsel på rejser fra Europa til Asien får næste år Finnair til at åbne ny helårsrute til Kina, denne gang til Nanjing, landets hovedstad inden Beijing tog over. Nanjing ligger 300 km vest for Shanghai.

Ligeledes får Finnair næste sommer flere afgange til Tokyo, Bangkok, Delhi, Chicago og San Francisco.

Den nye rute til Nanjing åbner 13. maj næste år og flyves to-tre gange om ugen hele året.

”Vi fortsætter vores satsning fra Billund med øgede frekvenser næste sommer. Samtidig kan vi se, at interessen for rejser til Kina og Japan vokser, så vi er begejstret for at tilbyde Nanjing som ny Finnair- destination samt tilbyde flere afgange til Tokyo og Bangkok,” siger Robert Lönnblad, chef for Finnair Skandinavien.

Med åbningen af en ny helårsrute til Nanjing sætter Finnair endnu et tydeligt fodspor i det nordøstlige Asien. Byen ved Asiens længste flod, Yangtze, er en af Kinas fire gamle hovedstæder. Der er syv millioner indbyggere i en by kendt for at være et levende centrum for både kultur og økonomi.

Med tilføjelsen af Nanjing har Finnair nu syv destinationer i Kina. De øvrige er Beijing, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou og Hong Kong.

Finnair har følgende forbedringer til langdistance-ruterne på programmet for sommeren 2018: Finnair flyver næste sommer to gange dagligt til Tokyo Narita. Det er en vækst på tre ekstra ugentlige afgange. Der tilføjes tre ugentlige afgange til Bangkok, så der er ti ugentlige om sommeren og 16 om vinteren.

Delhi-ruten vokser med en ugentlig afgang, så der fire ugentlige næste sommer og seks om vinteren.

Finnairs rute til Chicago får daglige afgange. Det er to ekstra afgange om ugen. De tre ugentlige afgange til San Francisco får nu en længere sæson med fly fra 3. maj til 25. oktober.