Finnair og Air Berlin får fælles check-in i CPH

2019/08/defaultmain.jpgFLYSELSKABER: Oneworld-partnerne har åbnet fælles check-in i Terminal 2 med mindst tre skranker til hhv. business, economy og bagage-drop. Finnair får stadig flere passagerer til Fjernøsten, mens Air Berlin lander codeshare-samarbejde med Virgin Australia.

Finnairs danske landechef, Robert Gustavsson, siger om det nye tiltag i Københavns Lufthavn, der er åben fra kl. 5 til 19.20: ”Vi forventer at vores kunder vil føle det som en mærkbar forbedring.”

I årets første seks måneder fløj 787.700 passagerer fra Skandinavien via Helsinki med Finnair til Bangkok, Beijing, Chongqing, Delhi, Hong Kong, Nagoya, Osaka, Singapore, Seoul, Shanghai og Tokyo. Det er 5,9 procent flere i forhold til første halvår 2012.

Finnairs Oneworld-partner, Japan Airlines, landede 1. juli for første gang i Helsinki – endda med en Boeing B787 Dreamliner på den nye daglige rute. Finnairs Skandinavienschef, Kenneth Gillberg, hilser Japan Airlines velkommen til Helsinki:

”Sammen kan vi tilbyde en af de bedste fartplaner i Europa til Tokyo. Nu kan man vælge Finnair den ene vej og Japan Airlines den anden,” siger han. Takket være Japan Airlines nye rute avancerer Helsinki til fjerdepladsen i Europa som gateway til Japan.

Og Air Berlin får 1. august codeshare med Virgin Australia til seks australske destinationer, Adelaide, Ayers Rock, Brisbane, Cairns, Darwin, Melbourne, Sydney og Perth. Det sker i samarbejde med Etihad Airways fra Abu Dhabi, der ejer 10 pct. af Virgin Australia.