Finnair skal gennem hestekur – men tiltrækker Japan Airlines

Sparekniven venter i Finnair efter et år med store tab. Et er, at en stor del af trafikken måske skal flyves af et helt andet selskab, noget andet besparelser her og nu i dagligdagen.

 

Således skal der skæres 15 procent i salg og distribution, mens IT og groundhandling skal have 30 procent skåret væk af udgifterne.

 

Selve bagagehandlingen er udliciteret til Swissport. Endelig ser selskabet sig om efter et firma til at overtage hele cateringsektionen.

 

I fremtiden søger Finnair en partner sådan i al almindelighed og helst en som betyder, at det finske selskab kan koncentrere sig fuldt og helt om langruterne fra Helsingfors til Asien.

 

I øvrigt meddelte Finnair forleden, at dets Oneworld-partner Japan Airlines fra marts næste år vil flyve fire gange om ugen mellem Tokyo og Helsinki.

 

Finnair har i forvejen tre destinationer i Japan, udover Tokyo også Osaka og Nagoya.

 

Til maj åbner Finnair sine næste rute til Fjernøsten, denne gang Chongqing i det vestlige Kina med fire ugentlige fly; det bliver første direkte rute fra Europa til millionbyen. Chongqing ligger ca. 1.500 km nordvest for Hong Kong og ca. samme distance stik vest for Shanghai.

 

Med den nye rute kommer Finnair op på 12 destinationer i Asien.

Skrevet af redaktionen