Finnair vil snakke fusion med SAS

Pekka Vauramo.

Pekka Vauramo.

Ifølge dagbladet Børsen ser det finske flyselskabs nye topchef, Pekka Vauramo, positivt på mulighederne i en fusion mellem de to flyselskaber.

Begge selskaber er under pres fra Norwegian på de europæiske ruter og senest også på de interkontinentale ruter. SAS og Finnair har to gange tidligere diskuteret fusion, men politikerne i de nordiske lande fik begge gange kolde fødder og stoppede planerne, skriver epn.dk.

Lige nu er den finske regering interesseret i at reducere sin ejerandel i Finnair, mens både Norge og Sverige er interesseret i at frasælge deres andele af SAS.

En fusion vil kunne styrke de to selskabers overskudsgivende interkontinentale trafik, hvor SAS er stærk på flyvninger vestpå, mens Finnair har succes med sine Asien-ruter.

En vellykket fusion skønnes på længere sigt at kunne medføre en endnu større fusion med en af de internationale luftfartsgiganter.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.