First og Nordic Choice i samarbejde

”Vi har ikke opnået stordriftsfordelene vi har ønsker for at udvikle vore danske hoteller. Derfor var det naturligt at finde en løsning, som den, vi nu har aftalt. First Hotels har en etableret kundebase og en tilstedeværelse som gør det muligt at opnå synergier og løfte hoteldriften. Nordic Choice vil fortsat være til stede i Danmark med franchise-virksomhed”, siger Torgeir Silseth, adm. direktør i Nordic Choice Hotels.

 

First Hotels har siden etableringen i 1993 udvidet virksomheden gennem opkøb og nyetablering, og kæden omfatter 46 hoteller i Skandinavien.

 

Seks af dem ligger i Danmark, hvor First Hotels er blevet kåret til landets bedste hotelkæde fire år i træk, senest i 2010. Samme år blev First Hotels Skt. Petri i København kåret til et af Europas bedste forretningshoteller, og det bedste i Norden.

 

”Vi har allerede en solid virksomhed i Danmark, som vi nu styrker yderligere. Det er en aftale som begge parter er godt tilfredse med”, siger Asmund Haare, ejer og bestyrelsesformand i First Hotels.

 

Aftalen omfatter i alt 12 hoteller, hvoraf de ti er ligger i Storkøbenhavn. Dermed bliver First Hotels den største hoteloperatør i den danske hovedstad.

 

Nordic Choice gik for alvor ind på det danske marked i 2000 med køb af hotellerne i Nordisk Hotel Group. Etter 11 år vil Nordic Choice nu koncentrere sig om de svenske og norske markeder, som udgør tæt ved 95% af selskabets omsætning.

Skrevet af Flemming Juul