Flandern søger flere turister fra Norden

Lynn Dauwe.

Lynn Dauwe.

TURISME: Den belgiske region Flandern forventer i år omkring 130.000 danske turister, fra Norge er det 110.000 og Sverige topper med 150.000.

Det oplyste Lynn Dauwe til Stand By ved dette års World Travel Market i London tidligere på måneden. Her mødte Stand By Lynn Dauwe, co-ordinator for Norden på Flanderns Turistkontor i Bruxelles.

Hun er belgier og hun har i fire år studeret på universitetet i Uppsala, så hun taler svensk, og hun læser dansk på aftenskole for bedre at kunne kommunikere med Norden på vores egne sprog.

I år regner Lynn Dauwe med at omkring 130.000 danskere besøger Flandern, fra Norge er det 110.000 og Sverige topper med 150.000.

”Flandern er en typisk destination for City Breaks” siger Lynn Dauwe og fortsætter: ”Der sker rigtig mange ting i regionen, f.eks. er der i år afviklet 280 festivaler, faktisk mere end én hver anden dag.”

Cykelløbet ”Flandern rundt”, der havde 100 års jubilæum i år, tiltrækker stor international opmærksomhed.

”Og cyklen er en glimrende måde at bevæge sig rundt i regionen på. I ro og mag kan man komme omkring i de smukke landskaber fra den ene mere maleriske by til den anden i et tempo, man selv bestemmer”, siger hun.

Flandern havde en stor iøjnefaldende stand på WTM med over 50 udstillere. Standen tilbød bl.a. smagsprøver på fem slags af den berømte belgiske øl og ditto chokolade. Flanderns turistkontor udsender hvert kvartal nyhedsbreve om begivenheder og aktiviteter i regionen, her kan rejsebureauagenter søge inspiration og holde sig opdateret.

Til næste år er det 100 år siden, at det ellers fredelige Flandern blev transformeret til en blodig slagmark og kampzone, der varede i fire år under Første Verdenskrig. ”Intet nyt fra Vestfronten,” er en kendt talemåde.

I dag kan man opleve hundredvis af monumenter og kirkegårde, der vidner om det, der foregik for 100 år siden. Flandern vil fra 2014 og de næste fire år mindes og markere begivenhederne med utallige arrangementer, udstillinger og parader.