Fleksibel motorvej skal lette biltrafikken

Det varer under en time at flytte det tunge beton-autoværn.

Vejdirektoratet tager en helt ny metode i brug for at hjælpe pendlere nemmere gennem vejarbejdet på Køge Bugt Motorvejen, når der lægges ny asfalt på strækningen. For første gang nogensinde arbejder Vejdirektoratet med et mobilt autoværn.

Autoværnet flyttes morgen og aften, så der bliver optimal plads til myldretidstrafikken.

De mobile autoværn vil skabe flest kørespor i den retning, hvor det trafikale pres er størst. I morgenmyldretiden kan man åbne flest kørebaner ind mod København, mens det mobile autoværn kan flyttes, så der er flest kørebaner ud af byen om eftermiddagen.

Køge Bugt Motorvejen er Danmarks mest befærdede strækning med mere end 120.000 køretøjer hver dag i gennemsnit.

”Det er første gang mobile autoværn afprøves i Norden. Vi har store forhåbninger til, at det bliver en succes. Vi kan bibeholde fire spor ind mod København om morgen og fire spor ud af byen om eftermiddagen, så motorvejen stadig kan håndtere de store trafikmængder, selv om vi er i gang med at asfaltere strækningen mellem Solrød S og Køge,” siger Robin Højen Madsen, projektleder i Vejdirektoratet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.