Flere ændringer for de togrejsende

S-togDSB introducerer sin nye køreplan for S-togene natten til mandag den 15. december. Linje A skal køre mellem Hillerød og Hundige/Solrød. Linje E skal køre mellem Holte og Køge og Linje B mellem Farum og Høje Taastrup. De pågældende linjer har i dag andre bogstavkoder og andre endestationer.

Normalt skifter DSB køreplan natten til en søndag, men ikke i København i en julefrokostweekenden, siger DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

Årsagen til skift af navne og endestationer er indfasning af nye signalanlæg, hvor trådløst baserede signaler erstatter blinkende signallamper og gammeldags relæer. Det nye anlæg er installeret mellem Hillerød og Jægersborg, og det betyder, at begge Hillerødbanens S-tog skal standse i Jægersborg for at få tid til at omstille fra det ene signalsystem til det andet. På Farumbanen bliver rejsetiden længere, fordi myldretidstogene bliver nødt til at stoppe ved Emdrup, Dyssegård, Kildebakke og Skovbrynet for ikke at kollidere med toget foran, skriver b.dk.

Sporarbejder vil fra maj til august betyde hel eller delvis lukning af togstrækningen over Vestfyn. I påsken og Kristi Himmelfartsdagene bliver banen lukket, og der indsættes busser. Strækningen mellem Lunderskov og Esbjerg lukker for elektrificering fra 22. juni til 12. juli, og hele Sønderjylland lukker for togtrafik mellem 13. juli og 9. august på grund af udbygningen med dobbeltspor mellem Vamdrup og Vojens.

Sjælland rammes mellem 10. juli og 9. august, hvor tog mod Jylland kun har et enkelt spor mellem Borup og Ringsted, fordi man gør klar til den nye bane via Køge til København. Tog mod Nykøbing F, Rødby og Hamborg skal køre ad sidebanen via Køge, Herfølge, Haslev, Holme-Olstrup til Næstved og videre sydpå.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.