Flere danskere rejser ud i påsken

Mange rejsebureauer melder om høje vækstrater og udsolgt af ferier i de kommende helligdage. Danskerne vælger især Europa, hvor storbyerne hitter. Danmarks Rejsebureau Forening erfarer dog, at danskerne særligt i år byder påsken velkommen på et bredt udvalg af rejser.

Den store rejselyst hænger blandt andet sammen med, at påsken falder sent i år, lyder det fra Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening: ”I 2016 lå påsken i marts, og i år falder den midt i april. Det betyder, at rigtig mange af Europas store forårsrejsemål er i gear, når danskerne får deres feriedage i hænderne. Det gælder alt fra storbyer til flodkrydstogter m.m. Derfor oplever vi mange bureauer, som glæder sig over den sene påske og melder om stor vækst i solgte rejser.”

Budskabet bakkes op af bl.a. Vitus Rejser. Herfra lyder det, at de har solgt 190% flere rejser end i påsken sidste år.

”35% af vores kunder søger mod storbyerne, men generelt vil jeg karakterisere danskernes efterspørgsel som bred. Vi sender rejsende på ture til alt fra blomsterfestivaller i Holland og til Gardasøen. Og det er rejsemål, som ikke havde været lige så velegnede, hvis påsken igen var faldet i marts”, siger Heidi Maak, adm. direktør hos Vitus Rejser.