Flere danskere rejser ud i påsken

Mange rejsebureauer melder om høje vækstrater og udsolgt af ferier i de kommende helligdage. Danskerne vælger især Europa, hvor storbyerne hitter. Danmarks Rejsebureau Forening erfarer dog, at danskerne særligt i år byder påsken velkommen på et bredt udvalg af rejser.

Den store rejselyst hænger blandt andet sammen med, at påsken falder sent i år, lyder det fra Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening: ”I 2016 lå påsken i marts, og i år falder den midt i april. Det betyder, at rigtig mange af Europas store forårsrejsemål er i gear, når danskerne får deres feriedage i hænderne. Det gælder alt fra storbyer til flodkrydstogter m.m. Derfor oplever vi mange bureauer, som glæder sig over den sene påske og melder om stor vækst i solgte rejser.”

Budskabet bakkes op af bl.a. Vitus Rejser. Herfra lyder det, at de har solgt 190% flere rejser end i påsken sidste år.

”35% af vores kunder søger mod storbyerne, men generelt vil jeg karakterisere danskernes efterspørgsel som bred. Vi sender rejsende på ture til alt fra blomsterfestivaller i Holland og til Gardasøen. Og det er rejsemål, som ikke havde været lige så velegnede, hvis påsken igen var faldet i marts”, siger Heidi Maak, adm. direktør hos Vitus Rejser.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.