Flere flyver langt

cphOver to millioner rejsende har fløjet på Københavns Lufthavns 32 interkontinentale ruter i år. Det er 10,5% flere end sidste år. Væksten styrker lufthavnens position som knudepunkt.

”I august var der 6,7% flere rejsende igennem lufthavnen sammenlignet med august sidste år. Når det gælder de lange ruter voksede antallet af rejsende med 7,8% i forhold til august sidste år – en markant og vigtig vækst”, siger adm. direktør Thomas Woldbye.

“Københavns Lufthavn er et internationalt knudepunkt, og her spiller de linterkontinentale ruter en afgørende rolle. Vi har arbejdet for at tiltrække nye ruter til især Nordamerika og Asien, fordi de lange ruter styrker CPH som et knudepunkt, rejsende fra Nordeuropa flyver til for at rejse videre ud i verden.”

Han understreger, at de 32 direkte interkontinentale lange ruter fra CPH øger Danmarks tilgængelighed. Snart åbner SAS en direkte rute til Miami, mens Norwegian netop har annonceret en rute næste år til Oakland ved San Francisco.

“Sommerens travlhed er fortsat i august, hvor 2.749.404 rejste gennem Københavns Lufthavn – 173.447 flere end samme måned sidste år. Det er både indenrigs- og udenrigstrafikken, der vokser”, siger Thomas Woldbye.

År til dato er trafikken i Københavns Lufthavn steget med 10,2% og i alt 19.442.478 passagerer er rejst igennem lufthavnen i årets otte første måneder.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.