Flere gæster på danske hoteller

Hotel-house-keepingHOTELLER: Der var næsten 55.000 flere overnatninger på danske hoteller i november i forhold til samme måned i 2013, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I de første 11 måneder af sidste år steg antallet af overnatninger på danske hoteller 6,8 pct.

”Vi havde en god november med flotte vækstrater i hele landet, bortset fra Nordjylland. Trods flere års fremgang i overnatningstallene er der stadigvæk dele af landet, hvor følgerne af finanskrisen er meget nærværende. Overnatningstallene er steget, men omsætning pr. værelse ligger et godt stykke under niveauet i de gode år før 2009,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta.

Der var i november sidste år en stigning i overnatningstallet på 7,1 pct. i Region Hovedstaden, 5,8 pct. i Region Syddanmark, 4,7 pct. i Region Midtjylland og 3,4 pct. i Region Sjælland. Region Nordjylland havde en tilbagegang på 2,3 procent i november.

Fremgangen på landsplan var ligeligt fordelt mellem danskere og udlændinge. Der kom navnlig flere hotelgæster fra Tyskland, USA og Storbritannien, mens antallet af gæster fra Norge, Sverige, Rusland og Kina faldt.

Antallet af ferieturister gik frem med 5,9 procent i november sidste år, mens forretningssegmentet havde en vækst på 4,8 procent, oplyser Horesta.